CWS usein kysytyt kysymykset, Masino Suomen TPP

CWS100 – UKK

CWS100®

Mihin CWS100 on tarkoitettu?

CWS100 on tarkoitettu stabiilin rakenteen vedeneristykseen ja halkeilleen betonin tiivistämiseen. Se ei toimi liikkuvassa rakenteessa. CWS100 sopii käytettäväksi sekä vaaka- että pystypinnoilla, joissa edellytetään vesitiiveyttä. CWS100 kykenee täyttämään ja tukkimaan halkeamat jopa 2,2 mm asti.

Kuinka CWS100 toimii?

CWS100-liuos levitetään betonirakenteen pinnalle. Se imeytyy rakenteeseen ja reagoidessaan veden kanssa, se muodostaa vesitiiviin ja betonia kovettavan kerroksen.

Kuinka CWS100 käytetään?

CWS100 levitetään käsiteltävälle pinnalle matalapaineisella ruiskulla. Levitettävä määrä riippuu rakenteen imukyvystä, mutta käytännössä se on n. 4-5 m²/litra. Aineen annetaan imeytyä rakenteeseen ja kun pinta on kosketuskuiva, noin 2-6 tunnin kuluttua, rakenne kastellaan runsaalla vedellä. Tämän jälkeen kastelu toistetaan vielä kahtena peräkkäisenä päivänä, jonka jälkeen käsittely on valmis. Mikäli käsiteltävässä rakenteessa on täytettäviä halkeamia, voidaan niihin ruiskuttaa CWS100 liuosta erikseen, ennen muuta käsittelyä.

Kuinka usein käsittely pitää uusia?

CWS100-käsitttelyä ei tarvitse uusia. Oikein tehty käsittely takaa rakenteen vesitiiveyden vähintään 25 vuodeksi.

Millaiset olosuhteet CWS100 edellyttää?

  • Betonirakenteen tulee olla hyvin tiivistetty ja kuiva. Parhaiten CWS100 toimii betonin lujuusluokissa C20/25 – C30/37, jolloin aine pystyy imeytymään rakenteeseen.
  • CWS100 soveltuu käytettäväksi myös lujemmassa betonissa, mutta silloin imeytyminen on heikompaa ja tiivistävä kerros jää ohuemmaksi.
  • Levittäessä lämpötilan tulee olla 5–40 ᵒC.
  • Säilytys lämpimissä sisätiloissa, suojassa suoralta auringonpaisteelta. CWS100 ei saa päästää jäätymään. Sekoitettava ennen käyttöä.

Sopiiko CWS100 kylpyhuoneen vedeneristeeksi?

CWS100 voidaan käyttää myös kylpyhuoneessa, mutta sillä ei ole rakennusvalvonnan edellyttämää hyväksyntää ainoaksi vedeneristyskerrokseksi.

Soveltuuko CWS100 seinien vedeneristykseen?

CWS100 soveltuu käytettäväksi sekä vaaka- että pystyrakenteissa. Pystyrakenteissa käsittely poikkeaa hieman yleisohjeesta. Kysy meiltä käyttöohjetta.

Onko CWS100 turvallista käyttää?

CWS100 on turvallinen, ympäristöystävällinen tuote, joka sopii käytettäväksi esim. vesisäiliöissä. CWS100-käsitellystä rakenteesta ei irtoa haitallisia kemikaaleja.

Millaisia pakkauksia on saatavilla?

CWS100 myydään 200 litran tynnyreissä. Erikoistapauksissa, pieniin kohteisiin, on saatavissa myös 20 litran kanistereita.

Kuinka voin hävittää ylijääneen aineen?

Neste voidaan imeyttää imeytysaineeseen ja toimittaa valtuutetulle jätteen kerääjälle/hävittäjälle tai hävityslaitoksiin. Myös tyhjät pakkaukset toimitetaan hyväksyttyihin jätteenhävityslaitoksiin.